Wekom op onze website

Workshop op school

Regelmatig bezoek ik basisscholen om te vertellen over mijn werk als illustrator.

Hiervoor gebruik ik een powerpoint presentatie om duidelijk te maken hoe het illustreren in zijn werk gaat. Stap voor stap neem ik de kinderen mee het werk door. Van schets tot gedrukt boek!

De illustraties die ik in mijn presentaties laat zien komen uit boeken waarvoor ik de illustraties heb verzorgd.

Voor zowel onder-, midden- en bovenbouw is er een geschikte presentatie. Zo kan ik mijn verhaal aanpassen aan het niveau van de kinderen!

Verder demonstreer ik mijn manier van werken live in de groep. Ik werk digitaal op een modern interactief tekenscherm.

Het laatste onderdeel is het samen tekenen. Ik daag de kinderen uit een illustratie te maken bij een zelf gekozen stukje tekst.

De workshop vergt wel wat voorbereiding. Zo heb ik minimaal één keer van te voren contact met de leerkracht of coördinator van de school of instelling die ik ga bezoeken. In dat gesprek regelen we een paar belangrijke dingen:

  • De titels van de boeken die ik gebruik zodat de kinderen er voor het bezoek al bekend mee kunnen zijn. De boeken zijn bij vrijwel elke bibliotheek te krijgen.
  • De kinderen gaan een eigen illustratie maken bij een stukje tekst. Die tekst zal er moeten zijn tijdens mijn bezoek. Dit kan van alles zijn, van ‘elfje’, eigen opstel tot een bestaand gedicht.
  • De technische mogelijkheden van de school of instelling zodat ik mijn presentatie daarop kan aanpassen.
  • De datum en het aantal groepen dat meedoet. Vooral dat laatste is belangrijk voor de zakelijke kant van het geheel. Het aantal groepen en het aantal kinderen zijn van invloed op de prijs.

Wanneer u mij wilt uitnodigen voor een workshop, neemt u dan met mij contact op, +31 (0)6  39774622, of met de Stichting Schrijvers School Samenleving


Demo Wacom

Regelmatig demonstreer ik voor Wacom  het cintiq24 HD scherm op verschillende plaatsen.